26. januára 2024

Vianočná jednohubka pre najmenších. Vianoce v Sniežkove.

Som rada, že neexistuje žiadna hranica či pravidlo, že detské knihy sú určené výhradne pre deti. Malé copíkaté Taňko bez predných zúbkov s večne obitými kolenami by totiž ako prvé protestovalo i keď drieme v tele 32 ročnej ududranej dospeláčky. Vo svojej knižnici mám hneď viacero detských knižiek a Vianoce v Sniežkove v tejto zbierke nemohli chýbať. 

Vianoce sú časom zázrakov. Aj ten najväčší dudroš vtedy dokáže pookriať a ukázať aj svoju prívetivejšiu stránku. Už malé detičky vedia, že Vianoce nie sú len o darčekoch. Sú o rodine, priateľstve a láske. Aj zvieratká v Sniežkove si to uvedomujú. Chystajú sa sláviť Vianoce a každý priloží ruku k dielu. Malý či veľký - všetci sú dôležití a tvoria neoddeliteľnú súčasť pri prípravách na zasadnutie k štedrovečernému stolu i výzdobe stromčeka. No ich snahu preruší nepríjemné prekvapenie. Kam sa odrazu podela všetka výzdoba a ktorý nezbedník má v tom prsty? 

Tento príbeh z pera Elišky Kramerovej si detičky určite získa. Je veľmi ľahký na pochopenie a ukáže im nevtieravým spôsobom, že dobro ukryté v srdiečku je tým najkrajším darom. Súdržnosť, priateľstvo a potreba socializácie a hľadanie toho, čo nás spája a nie rozdeľuje - to sú hlavné myšlienky tohto príbehu. Nakoľko sa pod túto knihu podpísal aj ilustrátor Adrián Macho, tak ani ďalej neváhajte. Vďaka väčšiemu formátu knihy si milené ilustrácie zvieratiek nezamilujú iba deti, ale aj nejeden dospelák. Krásne dofarbili príbeh a podčiarkli to, čo z neho vyžaruje - lásku a priateľstvo. Hrejivé & roztomilé... ❤️🐥❄️ 

Za knihu ďakujem v rámci spolupráce vydavateľstvu Grada.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Šup sem, čo máš na srdiečku - pochvala, kritika, doplnenie...<3 Len prosím nezabúdaj na slušnosť ;)