11. júna 2022

Dievča bez mena. Dokázala prísť autorka po Miznúcich dievčatách s lepším námetom?

Úvodná časť krimisérie s Josie Quinnovou zavítala do našich kníhkupectiev iba minulú jeseň. Vydavateľstvo Grada však nezaspalo na vavrínoch a svetlo svetla pred pár dňami uzrela už aj druhá časť a čoskoro sa dočkáme i tretej časti tejto série. 

Josie Quinnová je veľmi zvláštna hrdinka. Na jednej strane je to húževnatá ženská, ktorá urobí aj z labyrintu jednosmerku, no osobnostne je to veľmi emotívna a zásadová žena. Lisa Regan nechala Josie ako postave viac priestoru a ukázala čitateľovi aj jej vnútro. Nezamerala sa ňu len ako na vyšetrovateľku, ale aj ako na človeka z mäsa a kostí prostredníctvom náhľadu do jej súkromia.
Keď som si po minulej časti myslela, že autorka už nemôže prísť s dobrým námetom, tak som sa mýlila. Hoci predošlá časť obsahovala zločin, ktorý mal toľko dlhých a slizkých chápadiel jak chlípny dedo v mhd, tak záhada v druhej časti neostala sedět v koutě. I keď pravdou ostáva, že v prvej časti napätie viac gradovalo a z atmosféry a prostredia mi viac stískalo polky. Spočiatku sa to možno ani nezdalo, ale za prepojenia, ktoré boli v príbehu zakomponované by sa nemusela hanbiť ani ktorákoľvek naša "tlačenková inštitúcia". Priznávam, že mi trošku krútilo kútikmi z jedného hrdinu, ktorý mi nápadne svojou reprodukčnou schopnosťou pripomínal jedného nemenovaného pána, ktorý robí taxikára ženám v núdzi, no srandy bokom.

V príbehu sa znova premelie polovica obyvateľov menšej dediny. Poradím vám - značte si ich mená, no nad tými, ktorí budú opomenutí v krátkych kapitolkách sa ani nepozastavujte, iba ich vezmite na vedomie. Najnovší prípad s Josie opäť zamáva. Obeť útoku - striptérka Misty je jej totiž dôverne známa a navyše, čoskoro vyplávajú na povrch tajomstvá a vzťahy, ktoré mali ostať naveky uväznené v pavučine sladkej nevedomosti. Alarmujúce je aj to, že zmizne novorodenec, ktorý by mohol byť synom Raya - Josinho exmanžela. A tak je každá sekunda drahá. Navyše za záhadných okolností zmizne aj Luke - Josiin snúbenec. Aj keď mala Jo v poslednom čase pochybnosti, lebo Luke bol po traumatizujúcom zažitku chladný ako ľadovec, ktorý lízol Titanic, tak srdce neoblafne. Podozrenia sa však začnú nabaľovať jak faldíky pred zimnou sezónou. Čo Luka donútilo Jo klamať a zahodiť svoje ideály a zásady? 

Autorka čo to načrtla aj z Josinej minulosti, no nevystrieľala hneď celý zásobník. Práve na to som celkom zvedavá, lebo tento dielik puzzle mi v týchto 2 častiach chýbal. Snáď teda neostane visieť vo vzduchu aj táto rovina príbehu, ktorá určite má hlbší význam. Predsa len sa mi však 1.časť páčila o drobátko viac a preto Dievča bez mena hodnotím na 4.5/5⭐. 

Za knihu Dievča bez mena ďakujem vydavateľstvu Grada ❤ #spolupraca 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Šup sem, čo máš na srdiečku - pochvala, kritika, doplnenie...<3 Len prosím nezabúdaj na slušnosť ;)